Dubrovačke ljetne igre - Vrhunska web stranica za vodeći festival umjetnosti

Dubrovačke ljetne igre!

Dulje od desetljeća Perpetuum Mobile s ponosom sponzorira Dubrovačke ljetne igre, a jedan od plodova te suradnje je i službena web stranica Igara.

Dubrovačke ljetne igre
Cilj
Kreiranje vizualno atraktivne web stranice

Kreirati novu, vizualno atraktivnu web stranicu koja će omogućiti posjetiteljima Igara da trenutačno dođu do svih željenih informacija i pregledaju raznovrsne multimedijalne sadržaje koji im se nude, a urednicima weba da sadržajem i stranicom jednostavno upravljaju. Također, jedan od važnih ciljeva je bio i da web stranica bude responzivna, odnosno dostupna i pregledna bez obzira na vrstu i veličinu uređaja kojim se korisnik služi, te da je integrirana s društvenim mrežama putem kojih Dubrovačke ljetne igre komuniciraju.

Rješenje
iSite Open rješenje

Prethodna verzija web stranica bila je nagrađivana na prestižnim natječajima, a temeljila se na Microsoft .NET platformi. Kako je u međuvremenu napravljen tehnološki iskorak, predložena je ‘migracija’ na Drupal CMS odnosno iSite Open rješenje koje omogućava integraciju brojnih vizualno privlačnih sadržaja, ali i prilagodbu stranica zahtjevima korisnika. Web stranice usklađene su s  vizualnim identitetom Igara, imaju responzivan dizajn i integrirane su s društvenim mrežama. Multimedijski sadržaj koji se stvarao tijekom godina korišten je prilikom izrade digitalne monografije u čijoj je produkciji također sudjelovao Perpetuum Mobile. Posebna je pozornost posvećena načinu na koji se unosi i mijenja sadržaj na webu, čime su otklonjeni problemi koji su se u ranijoj verziji pojavljivali.