Usluge

Digitalna transformacija korištenjem Microsoft tehnologije

Smisao digitalne transformacije

Iza „kulisa“, u pozadini onoga što izvana vide kupci, korisnici i poslovni partneri svake kompanije i organizacije mnogo toga se događa. Nabavljaju se sirovine, repromaterijali i trgovačka roba. Zapošljavaju se novi suradnici, organizira im se školovanje i uvodi ih se u rad. Dokumenti koji dolaze izvana – računi, ugovori i drugi – organiziraju se u arhivama kako bi ih se poslije moglo pronaći i referencirati. Svi ti poslovni procesi, i tisuće drugih, mogu biti bolji, brži, ugodniji, jednostavniji i točniji ako se umjesto Word i Excel dokumenata koji u mailovima „lete“ po kompaniji razviju digitalne aplikacije i digitalna rješenja za poslovanje. To je smisao izraza kojeg često čujemo – „digitalna transformacija“. Naš je posao da našim klijentima u tome pomognemo, i da razvijamo upravo takve digitalne aplikacije i rješenja koja će kroz digitalnu transformaciju unaprijediti poslovanje i, u krajnjoj liniji, timovima u organizacijama olakšati život a kupcima i poslovnim partnerima pružiti ugodnije iskustvo kupovine i suradnje s vašom kompanijom.

Kako to radimo?

Svaki projekt počinje razgovorom. Naši i vaši stručnjaci prvo će okvirno popričati o tome koja je potreba kompanije, nakon čega će se kroz nekoliko zajedničkih sastanaka i radionicama postaviti projektni zadatak. Njegov je najvažniji rezultat funkcionalna specifikacija, koja će našem i vašem timu služiti kao vodič i orijentir. Zajednički ćemo pripremiti plan projekta i prepoznati rizike na koje trebamo obratiti posebnu pažnju.

U završnoj fazi razvoja aplikacija će ići na testiranje, prvo interno (kod nas) a onda i kod vas. Jednom kad smo i jedni i drugi zadovoljni načinom rada, ići ćemo „na produkciju“. Pritom će važno biti školovanje vaših suradnika kojima će aplikacija postati dio svakodnevnog rada. Kad sve „sjedne na svoje mjesto“ i aplikacija zaživi u potpunosti, ugovor o održavanju i tehničkoj podršci bit će vaše jamstvo da će rješenje dugoročno raditi kvalitetno i ispravno.
Nakon dobro i kvalitetno provedenog projekta, naši korisnici nerijetko se pitaju „Pa kako smo uopće mogli raditi bez ovog rješenja?“ Mi se pritom samo znalački nasmiješimo 😊 

Kako i s čime?
Tehnologija

Tehnologija ne treba biti sama sebi svrha, niti primjenu najnovijih rješenja treba voditi želja tehničkih stručnjaka da primijene neke „nove igračke“. Projekte razvijamo kako bismo riješili poslovne potrebe naših korisnika. No – nije svejedno niti koju tehnologiju koristimo, kao što nije svejedno kakva je kvaliteta postrojenja u tvornici ili opreme na hidroelektrani.

Perpetuum u svom radu koristi Microsoftove tehnologije, prije svega .NET programsko okruženje i SharePoint sustav za kolaborativna rješenja. Dugogodišnja suradnja i veliko iskustvo i brojni realizirani projekti u radu s Microsoft tehnologijom jamstvo su našim klijentima da će se njihove poslovne aplikacije osloniti na vrhunske softverske tehnologije koje razvija globalno vodeća softverska korporacija.